Çalışan Anne Psikolojisi Nedir ?
Günümüz koşullarında ailenin ekonom isini ayakta tutabilmek ve ihtiyaçları karşılamak için ailenin tüm fertlerinin çalışması lüksten zaruri bir ihtiyaca doğru ilerlemektedir. İki kişilik bir ailenin iki ferdinin çalışması gereklilik iken aile üyelerine bir de bebek eklendiğinde yeni doğan ve süreklilik arz eden ihtiyaçları karşılayabilmek için hem baba hem de annenin ekonomik bir geliri olması bir mecburiyet haline gelmeye başladı. Durum böyle iken anne ve çocuk ilişkisi de yeni koşullara göre şekillenmeye başladı. Fakat anneler, babalara göre daha hassas ve daha özverili olması gerektiğinin farkındadır ve dolayısıyla bu durumda psikolojileri de bu durumdan etkilenir.
Çalışan Anneler
Bir bebek sahibi olduktan sonra çalışan anne psikolojisi nedir ve çalışan anne çocuklarının psikoloji nedir soruları araştırılma gereği duyuluyor. Anneler, durum ve şartlar ne olursa olsun mevcut durumu çocuklarının en doğru ve en sağlıklı ortamda büyümeleri için oldukça hassastır. Her zaman en iyi koşulları karşılamak isterler. Bu durumda çabalarken bir yandan çocuğunun yalnız kalmasını ve bunun doğuracağı psikolojik sorunları da dert ederler. Çeşitli kaygılar ve anksiyete baş gösterebilir.
Kaygılarla Başa Çıkmak
Her ne kadar çocukların yalnız büyümesini istemeseler de onlara iyi bir gelecek vermek ve rahat bir hayat sürdürebilmek için çalışma hayatlarını devam ettirmek zorundadırlar. Çocukların bakımını üstlenen anneanne, babaanne gibi büyükler, belirli bir ücret karşılığı çalıştırılan bakıcılar veya iş saatlerinde çocukların eğitimini üstlenen kreş gibi kuruluşlar burada kurtarıcı kanallardır. Mesai saatleri içinde çocuklar çeşitli kanallar yoluyla eğitim ve gelişimine devam etmek zorundadır. Burada da çalışan annelerinin kaygı bozukluğu yaşamak yerine çocuklarının geleceğini düşünen sorumluluk ve bilinç sahibi anneler olduklarını unutmamaları gerekir. Üstelik çalışan annelerin çocukları küçükken ne kadar sorun yaşasalar ileride annelerinin emeklerine saygı duyan eğitimli çocuklar olacaklardır.
Bir günlük öjetimi çıkarıcak olursam,
sabah 6’da kalk çocuğa kocaya kahvaltı hazırla, 7.30 çocuk ve kocayı gönder 8 gibi iş servisi evden çıkış, akşam iş dönüşü 18.30 yemek hazırla çay koy ufaktan temizlik yap derken saat 23 oluyor bu saatten sonra uyumak kalıyor